Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Ελληνική Αυγή”, πολιτευτής με την «Χρυσή Αυγή» στα Δωδεκάνησα ο συναγωνιστής Σάββας Σπυρίδης


Κατέπεσε άλλο ένα κομμάτι της σκευωρίας εναντίον της Χρυσής Αυγής, προάγγελος για τη κατάληξη της «περιβόητης» δίκης.
Η συγκεκριμένη υπόθεση, που αποτελεί μέρος της δικογραφίας για την «εγκληματική οργάνωση», αποδεικνύει την σαθρότητα του κατηγορητηρίου εναντίον του Αρχηγού, των Βουλευτών και των Στελεχών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι βρίσκονται στην φυλακή «με εντολή Σαμαρά» και λόγω της δράσεως του γνωστού «περιβάλλοντος Μπάμπη».
Μετά την απαλλαγή  με βούλευμα του συναγωνιστή για την «εγκληματική οργάνωση»
 όπου του απαγγέλθηκαν οι κατά φαντασίαν κατηγορίες και τα κύρια σημεία της, έχουν ως εξής:
«…, εντάχθηκες και έκτοτε συμμετέχεις ως μέλος μέχρι και σήμερα , αδιαλείπτως, σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα , αποτελούμενη από περισσότερα των τριών πρόσωπα ( οργάνωση ), η οποία επιδιώκει τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων… σε εγκληματική οργάνωση η οποία επεδίωκε την τέλεση των κακουργημάτων του εμπρησμού, της έκρηξης, της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, της βαριάς σωματικής βλάβης, της ληστείας, της εκβίασης, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και εκρηκτικών! ενώ συγχρόνως είχες αναλάβει την εκπαίδευση των μελών» 
 ακολούθησε και η αθώωση του από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου όπου η παρακάτω δικογραφία διαχωρίστηκε και εκδικάστηκε στη Ρόδο.
Σας παραθέτουμε τη δημοσίευση από τον τοπικό τύπο και συγκεκριμένα από τη «Δημοκρατική της Ρόδου».

Ο  επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Ελληνική Αυγή”, πολιτευτής με την «Χρυσή Αυγή» στα Δωδεκάνησα κ. Σάββας Σπυρίδης, που κατηγορήθηκε για ελλιπή υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, κατ’ εξακολούθηση.
Όπως είχε προκύψει συγκεκριμένα από έρευνα των “αδιάφθορων” της ΕΛΑΣ, στο διάστημα από τον Αύγουστο του 2008 έως τον Οκτώβριο του 2012, υπέβαλε ελλιπείς δηλώσεις «πόθεν έσχες».
Πιο συγκεκριμένα εφέρετο να υπέβαλε ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης για τα έτη 2006 και 2007 και μάλιστα εκπρόθεσμα.
Η δήλωση φέρεται να ήταν ανυπόγραφη, δεν συμπλήρωσε τον πίνακα που αφορά σε ακίνητα και εμπράγματα δικαιώματα, ενώ είχε στην πλήρη κυριότητά του οικόπεδο 1.298 τμ στο Βόλο, Ν. Μαγνησίας από γονική παροχή, αλλά ούτε και δήλωσε τη συμμετοχή του ως διαχειριστή σε εστιατόριο αλλά και καταθέσεις συνολικού ύψους 21.000 ευρώ.
Το έτος 2008 εφέρετο να υπέβαλε ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης και να μην δήλωσε τη συμμετοχή του στο εστιατόριο.
Το έτος 2009 εφέρετο να υπέβαλε τη δήλωση εκπρόθεσμα και να μην επισύναψε, ως είχε υποχρέωση, αντίγραφο δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, δεν δήλωσε ένα αυτοκίνητο και τη συμμετοχή του στην ΕΠΕ, που λειτουργούσε το εστιατόριο.
Το έτος 2010 εφέρετο να μην δήλωσε τις καταθέσεις του και τη συμμετοχή του στην ίδια ΕΠΕ. Στην ίδια δήλωση φέρεται να επισύναψε φωτοαντίγραφο δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) οικονομικού έτους 2010 από την οποία όμως δεν προκύπτει η υποβολή της δήλωσης στη Δ.Ο.Υ.
Για την περιουσιακή του κατάσταση έτους 2011 εφέρετο να υπέβαλε ελλιπή δήλωση αφού δεν συμπλήρωσε τον πίνακα, που αφορά ακίνητα και εμπράγματα δικαιώματα σ’ αυτά, αλλά ούτε και δήλωσε τη συμμετοχή του ως διαχειριστή της ΕΠΕ.
Για την περιουσιακή του κατάσταση έτους 2012 εφέρετο να υπέβαλε ελλιπή δήλωση γιατί, ενώ την υπέβαλε εκπρόθεσμα, δεν συμπλήρωσε κανέναν από τους πίνακές της.
Με την έναρξη της διαδικασίας ελέγχθηκαν από το δικαστήριο το σύνολο των τραπεζικών του καταθέσεων σε βάθος 5 ετίας, οι φορολογικές του δηλώσεις και οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» χωρίς να προκύψει οτιδήποτε το μεμπτόν.
Ο κ. Σπυρίδης τόνισε ότι δεν υπήρξε μεταβολή στην περιουσιακή του κατάσταση, που έχει γνωστοποιηθεί στην εφορία, ενώ τόσο τα ακίνητα και τα χρήματά του, όσο και το αυτοκίνητο, δηλώνονταν κανονικά στην εφορία και η δήλωση συνόδευε τη δήλωση πόθεν έσχες.
Διευκρίνισε συγκεκριμένα ότι για τα έτη 2006 και 2007 έχει ήδη αθωωθεί δια των υπ. αρ 9911/2011 και 236/2012 αποφάσεων του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών.
Αναφορικώς με το οικόπεδο, το οποίο έχει στην κυριότητά του, κατόπιν γονικής παροχής, εκτάσεως 1298 τ.μ στον Δήμο Φαρσάλων Μαγνησίας, το έχει δηλώσει από το έτος 1997 και προσκόμισε φωτοαντίγραφο του Ε9 της φορολογικής δηλώσεως της 1ης Ιανουαρίου 1997.
Για το έτος 2009, που κατηγορείται ότι δεν υπέβαλε δήλωση, προσκόμισε αντίγραφο της, από το οποίο προκύπτει ότι εδηλώθη το αυτοκίνητό του.
Αναφορικώς με το ποσό των 21.000 ευρώ, που έπρεπε να δηλώσει ως κατατεθειμένο στην τράπεζα, αυτό, όπως τόνισε, ήταν δηλωμένο, μέχρι του χρόνου που έπαψε πλέον να του ανήκει. Το έτος 2010 δεν είχε καταθέσεις και τόνισε ότι είναι αναληθές ότι δεν υπέβαλε δήλωση στη ΔΟΥ, την οποία και προσκόμισε. Το έτος 2012 υπέβαλε δήλωση, αλλά δεν υπήρξε καμία μεταβολή ώστε να συμπληρώσει κάτι επιπλέον. Προσκόμισε επίσης φωτοαντίγραφο της από 5-12-2000 αδείας κυκλοφορίας την οποία πάντοτε υπέβαλλε.
Όσον αφορά το θέμα του καταστήματος επεσήμανε ότι η εταιρεία “Νέοι Αργοναύτες Ε.Π.Ε” ιδρύθηκε το έτος 2001 και αδράνησε έως τις 6-5-2003 εν αναμονή της αδείας λειτουργίας της. Όταν ελήφθη η άδεια την 6-5-2003, προκειμένου να λειτουργήσει το εστιατόριο της εταιρείας, το οποίο ήταν το μοναδικό αντικείμενό της, τότε υπήρξαν εργασίες μόνο για ένα έτος και μετά έκλεισε οριστικώς. Στο διάστημα, όπου λειτούργησε το εστιατόριο, δεν υπήρξαν κέρδη κι αυτός είναι ο λόγος που δεν δήλωσε την ύπαρξή του. Προσκόμισε μεταξύ άλλων αντίγραφα των δηλώσεων ΦΠΑ, που αφορούν το κατάστημα από όπου προκύπτει ότι δεν υπήρξαν κέρδη.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη ο δικηγόρος κ. Γιάννης Χαρίτος.
Ούτε βήμα πίσω !!!
Ζήτω ο Αρχηγός!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου