Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Επέτειος ενσωμάτωσης Δωδεκανήσου 7ης Μαρτίου 1948



7Η ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Όπως κάθε χρόνο από το 1948 και έπειτα, ο Δωδεκανησιακός λαός εορτάζει και φέτος την Ενσωμάτωση των νησιών μας στην Μητέρα Ελλάδα. Συμπληρώνονται 68 χρόνια από την ευλογημένη εκείνη ημέρα της 7ης Μαρτίου 1948, οπότε οι Δωδεκανήσιοι, ελεύθεροι πια, είδαν το ποθούμενο εκατοντάδων ετών να γίνεται πραγματικότητα.
Η Ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Μητέρα Πατρίδα απαίτησε αιματηρούς εθνικούς αγώνες. Ασφαλώς, η απόδοσή τους στην αγκαλιά της πολυαγαπημένης Πατρίδας έλαβε χώρα με την Συνθήκη των Παρισίων που υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 1947 στο πλαίσιο της Συνθήκης Ειρήνης των Συμμάχων με την Ιταλία. Στην πραγματικότητα, όμως, η Ενσωμάτωση κερδήθηκε πολύ πριν το 1947. Κερδήθηκε με το αίμα χιλιάδων Δωδεκανησίων αγωνιστών που είχαν οραματιστεί την ελευθερία και θυσίασαν την ζωή τους για αυτή. Κερδήθηκε με το αίμα των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στα πεδία της μάχης στην εποποιία του 1940-1941 και με την αντίσταση του Ελληνικού Λαού, ο οποίος πολέμησε γενναία τους κατακτητές μέχρι την τελική νίκη. 700.000 Έλληνες ήταν οι νεκροί της Κατοχής και των μαχών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Η εξ ανατολών «φίλη και νατοϊκή σύμμαχος Τουρκία», θέλησε το 1947  να απλώσει χέρι στα νησιά μας. Αυτός ο επιτήδειος και κουτοπόνηρος Ανατολίτης, θέλοντας να εμφανιστεί στο πλευρό των Συμμάχων ως νικητής για να αρπάξει τα Δωδεκάνησα, κήρυξε τον πόλεμο στον Άξονα λίγες μόλις ημέρες πριν την παύση των εχθροπραξιών και αφού η νίκη των Συμμάχων ήταν βέβαιη.
Δεν τα κατάφερε. Όμως δεν παραιτήθηκε και δεν σταμάτησε ποτέ να επιβουλεύεται τα Δωδεκάνησα. Στην προσπάθειά της αυτή, αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία, εγείροντας ανύπαρκτα ζητήματα  με τις λεγόμενες «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο και την απαίτηση  αποστρατικοποίησής τους. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα έχει αναβαθμίσει τις προκλήσεις της, στέλνοντας ορδές λαθρομεταναστών στα νησιά μας, στην προσπάθειά της να υπονομεύσει την εθνική συνοχή, την ασφάλεια και την άμυνα των νησιών μας.
Όλα αυτά τα κάνει η Τουρκία με την ύποπτη ανοχή των ελληνικών κυβερνήσεων, οι οποίες προσχωρούν στην λογική του κατευνασμού και επιζητούν την βοήθεια και την διαμεσολάβηση του ΝΑΤΟ, των Αμερικανών και των Γερμανών, αντί να προασπίσουν οι ίδιες τα κυριαρχικά δικαιώματά μας μέσω της αποτελεσματικής φύλαξης των υδάτινων συνόρων μας, της άσκησης δυναμικής διπλωματίας προς υποστήριξη των εθνικών δικαίων και της διαμόρφωσης κατάλληλων γεωπολιτικών συμμαχιών. Είναι απορίας άξιο, πώς ελληνικές κυβερνήσεις μπορούν και παραγνωρίζουν τον βρώμικο ρόλο που έπαιξε το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί, τόσο στην εισβολή και κατοχή της Κύπρου, όσο και στην ενθάρρυνση της Τουρκίας αναφορικά με την αμφισβήτηση του καθεστώτος στο Αιγαίο.
Δυστυχώς, οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια δεν μεριμνούν ούτε για την θωράκιση, ούτε για την ανάπτυξη και ευημερία των Δωδεκανήσων. Η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ και η αδιαφορία ως προς την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Δωδεκανήσων με τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας, η οποία γίνεται όλο και πιο αραιή με την πάροδο του χρόνου, περνάνε ένα μήνυμα εγκατάλειψης των νησιών μας. Η εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας ολοκληρώνεται μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την δημιουργία «Κέντρων Υποδοχής Προσφύγων». Οι κύριοι των Αθηνών, με το έτσι θέλω και χωρίς να ζητήσουν την γνώμη των Δωδεκανησίων,  αποφάσισαν την εγκατάσταση και λειτουργία τέτοιων κέντρων, παρά τις κατά τόπους έντονες αντιδράσεις. Αυτές οι αντιδράσεις είναι απολύτως δικαιολογημένες, καθώς η δημιουργία τέτοιων κέντρων θα προκαλέσει με βεβαιότητα αύξηση της αλλοδαπής παραβατικότητας στις αντίστοιχες περιοχές, ενώ θα αποτελέσει πόλο έλξης για ακόμη περισσότερους λαθρομετανάστες και πρόσφυγες, εντός ή εκτός εισαγωγικών, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο και τον τουρισμό, ο οποίος είναι  οξυγόνο για την οικονομία των νησιών μας.        
Δεν είναι, όμως, μακριά ο καιρός που η εγκατάλειψη των Δωδεκανήσων θα σταματήσει και η ενδοτικότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής θα λάβει τέλος. Που οι νησιώτες θα έχουν από την πολιτεία την αμέριστη συμπαράσταση και προστασία που αξίζουν και δικαιούνται. Ίσως να πλησιάζει η ώρα μιας πραγματικά εθνικής κυβερνήσεως, η οποία θα φυλάσσει τα σύνορα αποτελεσματικά και θα ασκήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος στο Αιγαίο και την Μεσόγειο, διαμορφώνοντας κατάλληλες και ισχυρές συμμαχίες. Μιας κυβερνήσεως που θα κόψει το χέρι όποιου τολμήσει να το απλώσει πάνω στα Δωδεκάνησα και το Αιγαίο. Την ανάδειξη μιας τέτοιας κυβερνήσεως επιτάσσει το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον ημών των Δωδεκανησίων. Τέτοια εθνική πολιτική θα ήθελαν και όλοι οι Ήρωες που έχυσαν το αίμα τους για να είναι σήμερα τα Δωδεκάνησα ελεύθερα και ελληνικά.

Κατάθεση στεφάνου από τον υπ.πολιτικής οργάνωσης Δωδεκανήσου Αττιτή Νικόλαο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου